Alexandra Kronholm

Grundare och ägare

2006 utbildade jag mig till bröllopskoordinator via en distansutbildning från USA. Det var startskottet för mig inom event och evenemang.

2007-2009 gick jag en Chefs- och Entreprenörsutbildning inom servicenäringen med inriktning event. Därefter startade jag mitt första eventbolag AK Event och sagobröllop. Där hann jag med att både planera bröllop, projektleda Oskarshamns Framtidsdagar, vara aktivitetsledare på Hojrock och mycket mer, innan jag fick anställning på Klarkullen Event som projektledare för Norden största julmässa, Huseby julmässa.

2014 fortsatte jag som projektkoordinator på då ett av Sveriges största eventbolag, Hansen event, med logistik, deltagarhantering och eventmanagementsystem som min spetskompetens.

2018 var längtan för stor och jag blev egen företagare igen, då till nuvarande Kronholm Consulting med Smaker från Söderåsens matmarknad som första uppdrag. Därefter har vi hunnit med Söderåsdagen, Skåne Epameet, Huseby julmässa och mycket mer innan pandemin slog till 2020.

2020 var ett mörkt år för eventbranschen och jag valde att vidareutbilda mig på halvtid och läste en Entreprenör- och Ekoturismutbildning. 2021 var utbildningen klar och företaget Upplev Söderåsen AB startades som ett resultat av Kronholm Consultings tekniska lösningar och min kärlek till Söderåsen och dess natur. Under 2021 certifierade jag mig även till naturguide.

2022 fick jag förfrågan om att jobba deltid med det 2-åriga projektet Destination Söderåsen 2.0. Eftersom jag brinner både för destinationsutveckling på landsbygden OCH Söderåsen var det här ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Under 2022 tackade jag även ja till uppdraget som projektledare för Huseby julmässa på Huseby Bruk.

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för tekniskt logistiska lösningar. Ordning och reda är ledord för mig.

Jag har även alltid haft ett brinnande intresse för djur, natur, närproducerat, hållbart, småskalighet, miljö och lokal stolthet.

2017 och 2019 blev jag förälder vilket gav mig helt nya perspektiv, öppnade upp min värld och fick mig att än mer vilja jobba för att värna om vår miljö och visa våra barn hur fantastisk och läkande vår natur är och hur mycket vi har att lära. Då startade jag det ideella projektet Friluftsliv tillsammans.

Copyright © 2024 Kronholm Consulting