Z

EventAK

Ska ni genomföra ett event eller evenemang, hantera deltaginformationen för företagets kickoff, eller behöver ett formulär med smarta kopplingar till hemsidan för att minska det manuella arbetet?
Vi har lösningen för er!
Vårt kraftfulla verktyg EventAK skräddarsys just för era behov, oavsett om det är en enkel utvärdering eller en komplex lösning för att minska manuell hantering av ert event och/eller webbplats.

Deltagarlogistik

Hantering av deltagare inför och under ett event.
Läs mer!

Helhetslösning

Skräddarsydd lösning för just era behov.
Läs mer!

l

Smarta formulär

Skräddarsydda formulär för hantering av data.
Läs mer!

DELTAGARLOGISTIK

Ska ni ha en kickoff, konferens eller annat event? Sköter ni administrationen manuellt via mail, telefon och excellistor? Här finns det massor av tid att spara. Att komma ifrån manuell hantering minskar också misstag som ofta händer när ett mail råkar hamna i skräpposten, eller en fysisk lapp med en notering kommer bort.

Med vårt event management system EventAK bygger vi upp en anmälan. Utifrån denna skickas inbjudan och information till gästerna. Här samlas all information om gästerna och ligger till grund för listor som skickas till restaurangen, hotellet, aktivitetsbolaget, bussbolaget, bordsplacering, gruppindelning eller vad det nu kan vara.

Ska deltagarna själva betala? Inga problem formuläret kopplas direkt till kort, swish eller fakturabetalning och kan, om ni önskas generera i en sms- eller pdf-biljett som enkelt scannas med er mobiltelefon vid ankomst.

Kontakta oss så berättar vi mer!

HELHETSLÖSNING

Har ni ett årligt återkommande event?
Med våra smarta formulär och kraftfulla verktyg kan vi skräddarsy en (eller er befintliga) webbplats där det mesta sker med automatik via smarta formulär som kommunicerar med varandra.  Där ni kan jobba både backoffice med eventplaneringen och frontend med information till besökare.

Arrangerar ni tex en mässa kan ni med hjälp av en gemensam databas inuti er wordpressida generera informationen om utställarna i realtid på hemsidan, skicka bekräftelsemail och faktura till utställarna, låta dem betala via kort eller swish, placera dem på placeringskartor i pdf-format och mycket mycket mer.

Ni kanske är flera aktörer inom besöksnäringen som vill sätta ihop en gemensam bokningssida där ni alla via ett enkelt smidigt formulär lägger upp era aktiviteter, och även paketerar tillsammans.

Här är det ni som sätter gränserna. Kontakta oss så berättar vi mer!

l

SMARTA FORMULÄR

De flesta har ett kontakt- eller anmälningsformulär på sin webbplats, men oftast genererar det i ett mail som är ganska ohanterbart och lätt försvinner i mängden eller hamnar i skräpposten. Våra skräddarsydda formulär skapar vi utifrån just era förutsättningar och önskemål. Datan samlas upp i databaser där du själv väljer vilken action som ska tas. Ska det generera i ett automatiskt svarsmail, publiceras på hemsidan, hamna i en sorterbar lista, en pdf för underskrift, integrera med ert crm-system eller er epostmarkandsföring, valmöjligheterna är oändliga.

Med hjälp av smarta formulär kan ni avsevärt minska den manuella hanteringen och på så sätt spara både tid, pengar och minska fel som lätt görs pga av den mänskliga faktorn, och där igenom stärka kvalitén.

Kontakta oss så berättar vi mer!